Till innehåll på sidan

Ny ledning för MedTechLabs

Mats Danielsson, Staffan Holmin och Johan Schuber
Mats Danielsson, KTH, Staffan Holmin, KI, och Johan Schuber, KTH
Publicerad 2020-10-15

Mats Danielsson, KTH, och Staffan Holmin, KI, har utsetts till ny föreståndare and vice föreståndare för MedTechLabs tillsammans med Johan Schuber, KTH, som blir ny operativ föreståndare för MedTechLabs. 

Centrets tidigare föreståndare, Peta Sjölander, valde att lämna sitt uppdrag tidigare i somras. MedTechLabs tackar för hennes insatser. 

Uppdraget för det nya ledningsteamet är att främja internationellt samarbete för forskning i världsklass och kliniska miljöer med MedTechLabs i sin helhet. Den nya rollen Executive Director ansvarar för verksamhet och administration, inklusive budget, årlig aktivitetsplan och för att främja regionalt samarbete. Mats Danielsson är professor i medicinsk bildfysik och blir Scientific Director för MedTechlabs forskningsområde Avbildning och minimalt invasiva metoder. Mats har utvecklat röntgenteknologi som förbättrat mammografi och arbetar med nästa generations datortomografi. Staffan Holmin är professor i klinisk neuroradiologi och Scientific director för Medtechlabs forskningsområde Avbildning och minimalt invasiva metoder. Staffan är också rådgivare vid avdelningen för Neuroradiologi vid Karolinska Universitetsjukhuset. Johan Schuber, MSc i fysik, senior forskningsrådgivare för de Strategiska Forskningområdena (SFO) vid KTH. Genom åren har Johan framgångsrikt arbetat med att etablera ett antal innovativa samarbeten vid IVA och vid KTH, inklusive MedTechLabs.

Tillhör: MedTechLabs
Senast ändrad: 2020-10-15