Logotyp KTH Logotyp Karolinska Institutet Logotyp Region Stockholm

Donation till MedTechLabs för diagnosticering av långtidscovid

Stiftelsen Stockholm Pandemic Resilience donerar 200 000 kronor till projektet Förbättrad diagnosticering av patienter med långtidscovid, med projektledare docent Peder Olofsson, Karolinska Institutet och professor Henrik Hult, KTH, verksamma i forskningscentrumet MedTechLabs.

Detta är den första donation som centrumet tar emot och som oavkortat går till dessa forskningsledare. Projektet ska bland annat använda avancerad matematisk analys för att finna orsakerna till varför vissa patienter drabbas av långtidscovid. Du kan läsa mer om projektet här.

”Vi är mycket tacksamma över att Stiftelsen Stockholm Pandemic Resilience har valt att stötta projektet och välkomnar fler stiftelser, företag och privatpersoner som vill bidra till att accelerera Peder Olofssons och Henrik Hults viktiga forskning. Vi vill också tacka KTH Development Office som handlagt donationen på ett professionellt vis och som medför att forskarna kan påbörja sitt arbete nu direkt”, säger Johan Schuber, verkställande föreståndare vid MedTechlabs.

Stockholm Pandemic Resilience står bakom initiativet WeFightCovid och samlar över 50 privatpersoner och företag som är ideellt involverade i sjukvårdens och samhällets kamp mot coronaviruset. Läs mer om WeFightCovid och Stockholm Pandemic Resilience här.