Molnplattform ska få ut MedTechLabs forskningsresultat snabbare i vården
MedTechLabs har valt Collective Minds Radiology för sin satsning på undervisning inom akut stroke. Avtalet är på tre år och ger utrymme…
MedTechLabs har forskning inom: Avbildning och minimalt invasiva metoder, AI inom hälso- och sjukvården och Bioelektronisk medicin. Varje område omfattar ett eller flera forskningsprogram. Programmen kan omfatta såväl prevention som diagnostisering och terapi. Inom programmet Spektral CT och Endovaskulära tekniker pågår ett Fellowship program
Med teknikens hjälp kommer patienter med stroke, hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och inflammatoriska tillstånd att kunna få betydligt bättre diagnoser och behandlingar.
Lär dig mer om flera banbrytande projekt. MedTechLabs tar Stockholms stolta arv när det kommer till medicintekniska innovationer. Videorna är på svenska…
MedTechLabs har 14 forskningsledare som är knutna till centrumet. Varje program leds av en programledare från KI respektive KTH.
Forskningsledarna har fått anslag på 44 mnkr, en utväxling på 3:1 av MedTechLabs finansiering; 14 mnkr.
Andelen forskningspublikationer som antogs till de mest ansedda tidskrifterna (topp20%) var 46,5 %.
MedTechLabs har valt Collective Minds Radiology för sin satsning på undervisning inom akut stroke. Avtalet är på tre år och ger utrymme…
Deadline 7 juni 2023. MedTechLabs tillkännager en utlysning för finansiering av forskningsprogram inom områdena 1) Precisionshälsa och 2) Datadriven forskning inom hälso-…
För information om pågående utlysningar från MedTechlabs, se den engelska versionen av hemsidan.
MedTechLabs är ett tvärvetenskapligt centrum för medicinteknisk forskning som skapar bättre förutsättningar för patienters överlevnad och förbättrad livskvalitet vid hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och andra folksjukdomar. Vi vill bidra till att vården kan erbjuda sina patienter en mycket säkrare diagnos och bättre behandling, till lägre kostnad.
”Vårt mål är att MedTechLabs ska bli ett världsledande medicintekniskt forskningscenter.
Mats Danielsson
Programledare och professor i Medicinsk bildfysik vid KTH.
![]()