Logotyp KTH Logotyp Karolinska Institutet Logotyp Region Stockholm

Kevin Smith

Lektor vid KTH och programledare. Avbildning och diagnos av bröstcancer med stöd av artificiell intelligens. Programledare och lektor i beräkningsdatavetenskap och biomedicinsk bildanalys vid KTH och SciLifeLab.

– Vårt mål är att utveckla beräkningsmetoder som automatiskt analyserar och förstår bilder av biologiska processer, med hjälp av mikroskopiska bilder som primär informationskälla. Vi använder metoder från maskininlärning, statistik och bioinformatik för att kvantifiera bilddata. De metoder vi utvecklar måste vara skalbara för att kunna hantera mycket stora datamängder, säger Kevin Smith.

Kevin Smith är docent i beräkningsdatavetenskap och biomedicinsk bildanalys vid KTH och SciLifeLab. Tidigare arbetade han vid flera olika institutioner i Schweiz inklusive ETH Zürich, EPFL, IDIAP och University of Basel.

Han är intresserad av hur maskinintelligens kan hjälpa till att lösa frågor inom biologi och medicin, särskilt genom förståelse och kvantifiering av mönster i bilder. Dagens explosion av digitaliserade data har bidragit till banbrytande framsteg inom biovetenskapen och utvecklingen av banbrytande algoritmer som kan förstå biomedicinska data, särskilt från bilder. Hans forskning syftar till att utveckla intelligenta system som kan diagnostisera tillstånd opå ett exakt sätt, som medför att effektivare behandlingar kan väljas med minskad risk för patienten och som främjar vår förståelse för biologiska system.