Logotyp KTH Logotyp Karolinska Institutet Logotyp Region Stockholm

Guldpillret till Capitainer

Spinnoff från KTH och Karolinska Institutet prisat för kvalitetssäkrade torra blodprov. Vi gratulerar MedTechLabs tf föreståndare Niclas Roxhed med kollegor på Capitainer, som just vunnit Guldpillret 2021 och prissumman 100 000 kr.
20210930 Studion Två drakar, Rålambsvägen 17, Stockholm Athenapriset 2021 går till Capitainer, representerade av Niclas Roxhed, docent i mikro- och nanoteknik (KTH) och Olof Beck, professor emeritus (KI). Juryordförande Robert Ström vd Läkemedelsförsäkringen delade ut priset

Guldpillret är instiftat av Läkemedelsförsäkringen och delas ut i samarbete med Dagens Medicin och Apoteksmarknaden. Bakom Capitainer står en forskargrupp vid Kungliga Tekniska Högskolan och Karolinska Institutet.
Bolaget Capitainer har i dag ett tiotal anställda och siktar på en internationell marknad. Forskargruppen fortsätter sin utveckling av metoden, bland annat i samarbete med SciLifeLab för att utveckla protokoll för att analysera tusentals proteiner från bara ett litet prov. Metoden skulle därigenom kunna användas för stora screeningprogram och uppföljningsstudier.

Läs även nyhetsartikeln i Dagens media om priset och Capitainer.

Foto: Pax Engström Nyström